Две рецепти за вкусни немски сладкиши, които са много лесни за приготвяне
Представяме ви две лесни рецепти, които може да приготвите в качеството си на социални асистенти и да впечатлите пациентите си!
Джинджифилови бисквитки с извара
Това са най-вкусните и нежни джинджифилови бисквитки, които някога сте опитвали.
Опитайте да ги приготвите и ще се убедите сами.
Необходими продукти:
За тестото:
- Брашно – 800 грама
- Извара с масленост около 20-40% – 250 грама
- Заквасена сметана – 200 грама
- 2 жълтъка
- Растително масло – 100 мл
- Захар – 160 грама
- Бакпулвер – 2 пакетчета
- Ванилова захар – 1 пакетче
- Джинджифил – 1 чаена лъжичка
За глазурата:
- 2 белтъка
- Пудра захар – 250 грама
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти, като най-накрая добавите брашното. Сместа може да поеме и по-малко, затова го прибавяйте на части. Трябва да омесите тесто с такава плътност, че да остава по ръцете ви. Готовото тесто се похлупва с капак и се оставя за половин час да почине. След това се разделя на две части. От всяка част се разточва с точилка дебел слой /около 2 см./, а после от него се изрязват малки кръгчета. Може да използвате чаша.
На намазнена хартия поставете всяко кръгче и запечете за около 20-ина минутки във фурната, която предварително сте загрели на 180 градуса.
Докато бисквитките се пекат, заемете се с приготвянето на глазурата. Разбийте първо белтъците с миксер около 5 минути, а след това добавете към тях захарта и отново разбийте до получаването на пухкав бял крем.
След като сте извадили изпечените бисквитки, декорирайте ги с белтъчния крем с помощта на шприц, четка или просто ги потопете в глазурата. Оставете ги да изстинат, след което може да ги сервирате с кафе, чай, мляко или друга напитка.
Бейгъли с пържени ябълки
С тези страхотни сладки гевречета веднага ще оберете овациите. Ето как да ги приготвите.
Необходими продукти:
За тестото:
- Мляко – 200 мл.
- Брашно – 350 грама
- Суха мая – 7 грама
- Захар – 25 грама
- Сол – 1/2 чаена лъжичка
- Олио – 4 супени лъжици.
За пълнежа:
- Ябълки – 3 бр.
- Масло – 50 грама
- Захар – 50 грама.
- Ванилова захар – 1-2 пакетчета
- Канела – 1 чаена лъжичка
- Нарязани бадеми – 50 грама
- Брашно – 1 супена лъжица
- Ликьор – 1 чаена лъжичка
За глазурата:
- Пудра захар – 100 грама
- Вода – 2-3 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Най-напред замесете тестото като в топлото мляко добавите маята, солта и захарта. Нека маята се разтвори добре, след това добавете и останалите съставки. Замесете хомогенно тесто и го оставете да втаса на топло място.
Докато това се случва, направете плънката за пълнежа като обелите и нарежете на ситно ябълките. След това загрейте олиото в тенджерата и добавете захарта и нарязаните ябълки. Пържете около 5 минутки, като преди да свалите от огъня, сложете канелата и бадемите, брашното и накрая ликьора.
Втасалото тесто разточете с точилка и нарежете на отделни парчета, подобно на пица. Покрийте всяко от парчетата с приготвения пълнеж и го увийте във форма на геврек.
Бейгълите са пекат около 30 мин. върху намазнена хартия в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След като ги извадите, оставете ги да поизстинат леко, после смесете водата и пудрата захар и ги полейте отгоре.
Вече сте напълно готови, можете да ги поднесете на масата!